Εργασία στο σπίτι με παιδιά. Θα τα καταφέρω;

Εργασία στο σπίτι με παιδιά. Θα τα καταφέρω;

Γράφει η Δημοσιογράφος Μαρία Σκαμπαρδώνη.

Η εργασία είναι μία απαιτητική υποχρέωση η οποία καθημερινά –ή τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας- ζητάει από εμάς αφοσίωση, ζήλο και υπευθυνότητα.

Η πρωτοφανής έξαρση της πανδημίας Covid 19 ανάγκασε πολλούς ανθρώπους να προσαρμοστούν σε μία νέα εργασιακή συνθήκη, σε μία καινούργια πραγματικότητα. Και αν για κάποιους είναι μεγάλο εργαλείο το να εργάζονται από το σπίτι, για άλλους που έχουν παιδιά μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό πρόβλημα. 

Πώς θα μπορέσει ο εργαζόμενος που έχει μικρά παιδιά να επιβιώσει στην καινούργια εργασιακή του συνθήκη αν έχει παιδιά που ενδεχομένως να κάνουν φασαρία, να έχουν ανάγκες και να μην τον αφήνουν να συγκεντρωθεί;

Ας δούμε ορισμένες λύσεις:

Ειλικρίνεια: Ενημερώστε τους υπεύθυνους της εργασίας σας και συνεργάτες σας για τις οικιακές υποχρεώσεις σας και για το τι μπορούν να περιμένουν από εσάς. Και ενώ αυτή η πρωτόγνωρη συνθήκη ενδέχεται να σας αναγκάσει να βγάλετε κομμάτια της προσωπικής σας ζωής στην επιφάνεια, μπορεί από την άλλη να σας βοηθήσει να χτίσετε μία σχέση αλληλοβοήθειας και εμπιστοσύνης.

Πρόγραμμα: Τα παιδιά-ιδιαίτερα τα μικρά- δεν αντέχουν την αδράνεια, τη ρουτίνα, την επανάληψη. Αποφασίστε να δημιουργήσετε ένα πρόγραμμα στα οποία αυτά θα είναι μία συγκεκριμένη ώρα απασχολημένα με μία δραστηριότητα και σε εκείνη την ώρα που θα είστε ελεύθεροι αφοσιωθείτε στην εργασία σας. Επιτρέψτε στα παιδιά να έχουν μία συνέπεια στο πρόγραμμά τους, μην τα αναστατώνετε συνέχεια με αλλαγές.

Χρησιμοποιείστε την τεχνολογία: 

Η τεχνολογία δεν είναι απαραίτητα κάτι κακό για τα παιδιά; υπάρχουν ωραία εκπαιδευτικά προγράμματα τα οποία μπορούν να ψυχαγωγήσουν ένα παιδί. Αν δεν εμπιστεύεστε τα ίδια, ζητήσετε από έναν άνθρωπο της εμπιστοσύνης σας να τα βλέπει για όση ώρα εσείς θα εργάζεστε.

Η καθημερινότητα δεν πρέπει να αλλάζει εντελώς επειδή υπάρχει η τηλεργασία, ούτε να αναιρεί τις σταθερές μας αρχές: ο ύπνος, ο ποιοτικός χρόνος με τα άλλα μέλη της οικογένεια, ο χρόνος που αφιερώνουμε σε κάθε πτυχή στη ζωή μας.


Σχετικά με την συντάκτρια


Έχουμε δεσμευτεί να επιλέγουμε το καλύτερο εργατικό δυναμικό.

  • Βοηθάμε τις επιχειρήσεις να παραμείνουν ανταγωνιστικές , συνδυάζοντας το κατάλληλο στέλεχος.
  • Βοηθάμε τους επαγγελματίες να αναπτύξουν λαμπρές σταδιοδρομίες.
  • Η φιλοσοφία μας : Σεβασμός στις ανθρώπινες αξίες.
  • Τα χαρακτηριστικά μας: Ηθική , Διακριτικότητα, Κατανόηση.

Powered by web4cosmos