Πώς θα αυξήσετε τη παραγωγικότητα στον οργανισμό σας.

Πώς θα αυξήσετε τη παραγωγικότητα στον οργανισμό σας.

Από την ομάδα της Evresis Job.


Η ικανότητα να παρακίνησε τε τους υπαλλήλους σας να εργάζονται αποτελεσματικά, η οργάνωση και η εστίαση στο κίνητρο, του προσωπικού είναι  παράγοντες καθοριστικής σημασίας για την επιτυχημένη διατήρηση της παραγωγικότητας στα επιθυμητά επίπεδα.  Ακολουθούν μερικές τακτικές που θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε τους υπαλλήλους σας  παραγωγικούς .

Καθιερώσετε τη τακτική της επικοινωνίας.

Είναι πολύ σημαντικό να ενημερώνετε το πρόσωπο σας σχετικά με τους στόχους της εταιρείας σας. Δώστε τους κίνητρο να αισθάνονται ότι συμμετέχουν στα μελλοντικά σχέδια της επιχείρησης.

Ενθαρρύνετε τους υπαλλήλους σας να σας εκφράσουν ανοιχτά τις προτάσεις και τις ανησυχίες τους. Με αυτό τον τρόπο αποφεύγετε τη δυσπιστία καθώς και τις διάφορες ” φήμες” μεταξύ των μελών.

Δώστε προσοχή στο τρόπο επικοινωνίας.

Ο τρόπος επικοινωνίας με το προσωπικό σας έχει σημαντικό αντίκτυπο στο κίνητρο της παραγωγικότητας τους. Βρείτε το σωστό συνδυασμό ευθείας ομιλίας, κριτικής αλλά και επαίνου, ώστε να διασφαλιστεί η παραγωγικότητας της ομάδας σας και να ενισχυθεί η φήμη σας ως ικανός εργοδότης.

Να επαινείτε το πρόσωπο σας.

Ο έπαινος είναι ισχυρό κίνητρο στο οποίο ανταποκρίνονται οι περισσότεροι άνθρωποι, δουλεύοντας πιο αποδοτικά. Ενώ οι εργαζόμενοι που δουλεύουν σκληρά αλλά όμως αισθάνονται υποτιμημένοι, είναι πολύ πιθανό να μειώσουν τις επιδόσεις τους. Πότε μην επιπλήξετε κάποιον υπάλληλο μπροστά στους συναδέλφους του.

Αναγνωρίσετε στο προσωπικό σας μια καλή προσπάθεια.

Ένας εξαιρετικά αποτελεσματικός τρόπος βελτίωσης της παραγωγικότητας, είναι η αναγνώριση του προσωπικού σας. Η αναγνώριση των εργαζομένων μπορεί να είναι ο έπαινος ενός συγκεκριμένου ατόμου ή μιας ομάδας υπαλλήλων η οποία έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες. Δείξτε στους υπαλλήλους σας ότι η σκληρή δουλειά ανταμείβεται, ή με έξτρα ημέρες άδειας,  με δημόσιο έπαινο, κάποιο σεμινάριο που θα βοηθήσει στην επαγγελματική τους εξέλιξη.

Δώστε ακριβής οδηγίες.

Ο  πιο συνηθισμένος λόγος για τον οποίο οι εργασίες δεν γίνονται σωστά, είναι το γεγονός ότι δεν δίνονται στους υπαλλήλους σαφής κατεύθυνσης. Βοηθήστε την ομάδα σας να καταλάβει τη σοβαρότητα των ευθυνών και πόσο αυτές  ευθυγραμμίζονται με τους στόχους της εταιρείας σας. Αν πρόκειται για ένα νέο έργο δώστε όσες περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε.

Συνέντευξη εξόδου.

Αφιερώσετε χρόνο για να συζητήσετε με τα μέλη που αποχωρούν από την εταιρεία σας. Μπορείτε να αντλήσετε πολύτιμες πληροφορίες από αυτά, καθώς δεν εργάζονται πια για τον οργανισμό σας όπως το τι πραγματικά σκέφτεται η ομάδα για την επιχείρηση σας, τα πρόβλημα της εταιρείας και τελικά τα εμπόδια στην παραγωγικότητα.

Με αυτές τις τακτικές θα διευκολύνετε το προσωπικό σας να παρέχει με συνέπεια τα αποτελέσματα που επιθυμείτε στην επιχείρηση σας.


Έχουμε δεσμευτεί να επιλέγουμε το καλύτερο εργατικό δυναμικό.

  • Βοηθάμε τις επιχειρήσεις να παραμείνουν ανταγωνιστικές , συνδυάζοντας το κατάλληλο στέλεχος.
  • Βοηθάμε τους επαγγελματίες να αναπτύξουν λαμπρές σταδιοδρομίες.
  • Η φιλοσοφία μας : Σεβασμός στις ανθρώπινες αξίες.
  • Τα χαρακτηριστικά μας: Ηθική , Διακριτικότητα, Κατανόηση.

Powered by web4cosmos