Τα Σημάδια που Προειδοποιούν για το Χαμηλό Ηθικό των Εργαζομένων στον Οργανισμό σας.

Τα Σημάδια που Προειδοποιούν για το Χαμηλό Ηθικό των Εργαζομένων στον Οργανισμό σας.

Από την ομάδα της Evresis Job.

Η διάθεση των εργαζομένων σας βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα , όταν αισθάνονται θετικά για το εργασιακό τους περιβάλλον.  Όταν υπάρχει θετικό κλίμα μεταξύ της ομάδας των εργαζομένων σας, οδηγεί στην αύξηση της παραγωγικότητας στη μεγαλύτερη απόδοση εργασίας και στις καλύτερες σχέσεις με τα μέλη και τους διευθυντές. Όλο αυτό το θετικό κλίμα, ωφελεί στη διατήρηση του προσωπικού στον οργανισμό σας.

Στις  περιπτώσεις που προκύπτουν προκλήσεις μεταξύ του εργατικού δυναμικού οι υπεύθυνοι μπορούν να εξασκηθούν στο να εντοπίζουν  πιθανούς  λόγους σχετικά με το μειωμένο ηθικό του προσωπικού και να επεμβαίνουν ώστε να τους αντιμετωπίζουν άμεσα,  μειώνοντας το ενδεχόμενο να αποχωρίσουν άξιοι υπάλληλοι.


Ας δούμε ορισμένα σημάδια που μαρτυρούν το χαμηλό ηθικό των υπαλλήλων στο χώρο εργασίας – και τρόποι αντιμετώπισής:

  • Αυξημένη αρνητικότητα, αλλαγές στη συμπεριφορά, μειωμένο ποσοστό συνεργασίας, αυξημένα ποσοστά απουσίας.
  • Το check-in  σε τακτικά χρονικά διαστήματα θα σας βοηθήσει να μετρήσετε το χαμηλό ηθικό των εργαζομένων και να αντιμετωπίσετε τα προβλήματα που ίσως έχουν αρχίσει να διακρίνονται.
  • Συχνά  δημιουργείται μια ύπουλη εστία χαμηλού ηθικού των εργαζομένων όταν η επικοινωνία με τα μέλη της ομάδας σας είναι σπάνια ακόμα και ανύπαρκτη. Τότε ακμάζουν τα κουτσομπολιά και η παραπληροφόρηση,  με αποτέλεσμα να υπάρχουν σε αρκετές περιπτώσεις συγκρούσεις ανάμεσα στα μέλη.
  • Ακόμα και στην περίπτωση που τα νέα δεν είναι καλά ή δυσκολεύεστε να απαντήσετε σε όλα τα ερωτήματα, η ειλικρίνεια είναι η καλύτερη πολιτική. Όσο τα μέλη της ομάδας έχουν τη κατάλληλη και ακριβείς πληροφόρηση, τόσο λιγότερες ”φήμες ” θα  κυκλοφορούν ανάμεσά τους. 
  • Μετατρέψτε το αρνητικό σε θετικό με τη μέθοδο της καλής επικοινωνίας.

Δώστε τους κίνητρα να αναλάβουν πρωτοβουλίες.

Προωθήστε περιβάλλον  ιδιοκτησίας στο οποίο οι εργαζόμενοι θα ενθαρρύνονται να αναλάβουν πρωτοβουλία, να λύσουν προβλήματα συμβάλλοντας δημιουργικά. Αυτό θα βελτιώσει το ηθικό των εργαζομένων στην εταιρεία σας και παράλληλα θα βοηθήσει την ομάδα να αναπτυχθεί. 


Ανταμείψτε τις προσπάθειες του προσωπικού σας.

Ενισχύστε τις προσπάθειες των εργαζομένων σας  με επαίνους και μικρά μπόνους μετά από κάθε επίτευγμα ,για να αυξήσετε το ηθικό των υπαλλήλων σας και να μειώσετε των κύκλο εργασιών του προσωπικού.


Κακή απόδοση

  • Το χαμηλό ηθικό επηρεάζει πολύ γρήγορα την απόδοση και την ποιότητα της εργασίας μιας ομάδας, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα όπως : Αύξηση λαθών, μείωση του επιπέδου εργασίας, χάσιμο προθεσμιών.
  • Συζητήστε με τα μέλη της ομάδας σας και εξακριβώστε κατά πόσο επιβαρύνονται από τον όγκο εργασίας που πρέπει να εκτελέσουν.
  • Φροντίστε να τους παρέχετε την υποστήριξη που χρειάζονται, καθώς και τη δημιουργία ενός θετικού περιβάλλοντος εργασίας.    

Τα Σημάδια που Προειδοποιούν για το Χαμηλό Ηθικό των Εργαζομένων στον Οργανισμό σας.

Τα Σημάδια που Προειδοποιούν για το Χαμηλό Ηθικό των Εργαζομένων στον Οργανισμό σας.


Έχουμε δεσμευτεί να επιλέγουμε το καλύτερο εργατικό δυναμικό.

  • Βοηθάμε τις επιχειρήσεις να παραμείνουν ανταγωνιστικές , συνδυάζοντας το κατάλληλο στέλεχος.
  • Βοηθάμε τους επαγγελματίες να αναπτύξουν λαμπρές σταδιοδρομίες.
  • Η φιλοσοφία μας : Σεβασμός στις ανθρώπινες αξίες.
  • Τα χαρακτηριστικά μας: Ηθική , Διακριτικότητα, Κατανόηση.

Powered by web4cosmos