Συνέντευξη από μια προ των πυλών Ηλεκτρονικό Μηχανικό

Συνέντευξη από μια προ των πυλών Ηλεκτρονικό Μηχανικό

Η Κατερίνα Τράκα  σπουδάστρια του τμήματος ηλεκτρονικών μηχανικών στο ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ Χανίων μιλάει στη συνεργάτιδα της Evresisjob   Αιμιλία Φραγκιαδάκη για ένα από τα πιο περιζήτητα  επαγγέλματα  του μέλλοντος 

Ηλεκτρονικός μηχανικός :ένα επάγγελμα με σίγουρο μέλλον αφού πραγματεύεται ζητήματα που απασχολούν επίκαιρα θέματα του σύγχρονου κόσμου όπως είναι το διαδίκτυο, η ρομποτική και οι πιο αποτελεσματικοί τρόποι ώστε ο άνθρωπος του σήμερα, να κατανοήσει και να  μπορέσει να συγχρονιστεί και να ταιριάξει όλο και περισσότερο στην τεχνολογία του σήμερα.

Ποια είναι η ακριβές ορολογία του συγκεκριμένου επαγγέλματος;

Η ακριβή ονομασία είναι ηλεκτρονικός μηχανικός, παλαιότερα χωρίζονταν σε δύο ειδικότητες, στον αυτοματισμό και τις τηλεπικοινωνίες αντίστοιχα . Τώρα όμως βάση προγράμματος διδασκόμαστε και τις δύο ειδικότητες.

Επέλεξες ένα ανδροκρατούμενο επάγγελμα, ποιοι είναι οι λόγοι που σε οδήγησαν σε αυτή την απόφαση;

Όταν έκανα το μηχανογραφικό μου δεν το σκέφτηκα καθόλου, επιλέγοντας  σχολές με μόνο γνώμονα αυτό που μου ενέπνεε περισσότερο ενδιαφέρον. Η συγκεκριμένη σχολή ήταν από τις πρώτες μου επιλογές και ασχολιόταν με το κλάδο που μου άρεσε περισσότερο να μάθω και να σπουδάσω. Το γεγονός πως η πλειοψηφία των σπουδαστών ήταν άντρες δεν θα με σταματούσε ούτε τότε αλλά ούτε και σήμερα. Ακόμα και από την περίοδο που ξεκίνησα την φοίτηση μου δεν με αποθάρρυναν ρατσιστικά σχόλια που άκουγα για τις γυναίκες της συγκεκριμένης ειδικότητας!

Έχεις αντιμετωπίσει δυσκολίες; Ποιές είναι οι φιλοδοξίες σου μετά το πέρας

των σπουδών σου;

Πολλές δυσκολίες έως ότου και σήμερα καλούμαι να αντιμετωπίσω και φαντάζομαι πως θα υπάρχουν και όταν πάρω το πτυχίο μου. Υπάρχει η φήμη ότι η συγκεκριμένη ειδικότητα έχει πολύ καλή επαγγελματική αποκατάσταση, αλλά αν είσαι λίγο ρεαλιστής και σύμφωνα πάντα με την κατάσταση της χώρας μας είναι δύσκολο. Είναι μια καλοπληρωμένη δουλειά όταν είσαι διατεθειμένος να ξεχωρίσεις με εξειδίκευση και συνεχές προσπάθειες βελτίωσης, λόγω του ότι η τεχνολογία και τα συγκεκριμένα μέσα αναπτύσσονται με ραγδαίους ρυθμούς.

Πιο συγκεκριμένα, που θα μπορούσε κάποιος  να εργαστεί με τη συγκεκριμένη ειδικότητα;

Προσωπικά θα ήθελα να ασχοληθώ με γράψιμο κώδικα για κάθε λογής προγράμματα και ειδικά με το software (συλλογή  οδηγιών και δεδομένων  που λένε στον υπολογιστή πώς να λειτουργεί). Ανέκαθεν ήταν αυτό που μου άρεσε και που φιλοδοξώ να καταφέρω  να ασχοληθώ με την επικείμενη πρακτική μου.

Θα επέλεγες ξανά αυτό το επάγγελμα;

Ειλικρινά δεν ξέρω τι να απαντήσω , μεγαλώνοντας έχω βρει και άλλα πράγματα που μου αρέσουν και θα μπορούσαν να ήταν το επάγγελμα μου. Δεδομένου των συνθηκών, αν έβρισκα μια εργασία  στο τομέα που με ενδιαφέρει και μπορούσα να ανταπεξέλθω τότε ναι, θα το διάλεγα ξανά.

Πλησιάζουν Πανελλήνιες. Τι θα έλεγες στα άτομα που θέλουν να περάσουν στην ίδια σχολή;

Να μην τα παρατήσουν ποτέ, όσο κοινότυπο και να ακούγεται . Μένεις πολύ εύκολα πίσω, αφήνεις κενά και μακροπρόθεσμα θα σε καθυστερήσει από πολλά εξάμηνα. Το μόνο βέβαιο που είμαι πεπεισμένη πως ισχύει για όλες τις σχολές και τα επαγγέλματα, ότι αν δεν σου αρέσει και δεν σου εγείρει το ενδιαφέρον, δεν θα έχει επιτυχία ούτε με την απόκτηση του πτυχίου, αλλά ούτε και μελλοντικά. Επίσης δεν έχει να κάνει με το αν είσαι καλός μαθητής αλλά με το πόσο σου αρέσει και συνεχώς ασχολείσαι..

Ευχαριστώ πολύ για την συνέντευξη την αγαπημένη μου φίλη Κατερίνα. Μου έδωσε ακόμα  ένα λόγο να την θαυμάζω περισσότερογιατί ότι πιστεύω σε εκείνη και ότι την αγαπαώ είναι πάντα επίκαιρο στο πέρασμα του καιρού.

Η Κατερίνα Τράκα γεννήθηκε στην Ελευσίνα και τα τελευταία χρόνια κατοικεί στοΡέθυμνο. Είναι σπουδάστρια του τμήματος ηλεκτρονικών μηχανικών στο ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ Χανίων. Είναι κάτοχος διπλώματος Lower (Edexcel).  Στον ελεύθερο της χρόνο ασχολείται και με την ονυχοπλαστική. Τα ενδιαφέροντα της είναι τα εξής: παρακολούθηση ταινιών, μαγειρική, παρέα με φίλους, σεμινάρια για αυτοβελτίωση των εργασιών της.

Συνέντευξη από μια προ των πυλών Ηλεκτρονικό Μηχανικό


Σχετικά με την συντάκτρια


Αναζήτηση Εργασίας - Αναζήτηση Προσωπικού
Αναζήτηση Εργασίας – Αναζήτηση Προσωπικού

Έχουμε δεσμευτεί να επιλέγουμε το καλύτερο εργατικό δυναμικό.

  • Βοηθάμε τις επιχειρήσεις να παραμείνουν ανταγωνιστικές , συνδυάζοντας το κατάλληλο στέλεχος.
  • Βοηθάμε τους επαγγελματίες να αναπτύξουν λαμπρές σταδιοδρομίες.
  • Η φιλοσοφία μας : Σεβασμός στις ανθρώπινες αξίες.
  • Τα χαρακτηριστικά μας: Ηθική , Διακριτικότητα, Κατανόηση.

Powered by web4cosmos.com