Η συνέντευξη της πρώτης εντύπωσης

Η συνέντευξη της πρώτης εντύπωσης

Στο άκουσμα των χαρμόσυνων νέων πως είσαι στους επικρατέστερους για την κάλυψη της θέσεως που πάντα ονειρευόσουν δεν σου εξασφαλίζει απαραίτητα και λιγότερο άγχος .

Σε κατακλύζουν εύλογα ερωτήματα που μπορούν όμως να σταθούν εμπόδιο στο όνειρο σου, όπως « Θα είμαι αρκετός για αυτή τη θέση; Θα μπορέσω να απαντήσω και να καλύψω με επιχειρήματα τις ερωτήσεις που θα δεχθώ; Θα αφήσω τον εαυτό μου ελεύθερο, ήρεμο και συγκεντρωμένο τον τελικό μου στόχο;

Η εμπειρία που αποκτούμε με τα χρόνια στον εργασιακό χώρο, μας δείχνει πως όσο περισσότερο βοηθάμε τον εαυτό μας διευρύνοντας τους ορίζοντες  του και καλύπτοντας κενά από προηγούμενα έτη, πάνω στο αντικείμενο που ασχολούμαστε, τόσο περισσότερη ασφάλεια και αυτοπεποίθηση αποκτούμε, έχοντας ως κύριο αποτέλεσμα την διεκδίκηση των συμφερόντων, την προστασία και την καλύτερη παρουσίαση αυτού.

Οι ευγενικοί τρόποι, η ηρεμία της φωνής, τα κατάλληλο dress code  που περνά μη λανθασμένα μηνύματα, ένα πλατύ χαμόγελο συντελούν σε μια καλή πρώτη εντύπωση που  θα πρέπει να κρατηθεί ζωντανή μέχρι και το τέλος της συνεργασίας σας.

Το περιποιημένο γενικό σύνολο κι η αύρα αποπνέουν σιγουριά. Ένα σωστό, καλογραμμένο βιογραφικό που απαριθμεί τις δεξιότητες, τα διπλώματα και τα στοιχεία του χαρακτήρα σου βάση των δραστηριοτήτων που επιλέγεις τον ελεύθερο χρόνο σου βοηθάει στο να γίνει μια σωστή πρώτη εντύπωση. Καλό θα είναι να αποφύγεις το α’ ενικό και την συνεχή χρήση του «εγώ» στις προτάσεις σου. Να μην κάνεις μακροσκελείς παραγράφους και να αποφύγεις τα ορθογραφικά λάθη. Μικρές προτάσεις θα δώσουν σαφές  το μήνυμα στον παραλήπτη σου. Να διεκδικήσεις  τα δικαιώματα σου και να προσπαθήσεις να μάθεις όσα περισσότερα μπορείς σχετικά με τις αρμοδιότητες που θα καλεστείς να φέρεις εις πέρας. Χρειάζεται όμως λεπτότητα και διακριτικότητα.. 

«Να ρωτήσω για το μισθό;» Σαφώς και έχεις τους ενδοιασμούς σου αλλά είναι και ένα ερώτημα που σε ταλανίζει. Όμως υπάρχουν αρκετές εκφράσεις  που μπορούν να σε βγάλουν από τη δύσκολη θέση όπως είναι οι παρακάτω: 

  1. Ποίες θα είναι οι απολαβές για τη συγκεκριμένη θέση εργασίας;
  2. Ο μισθός μας εξαρτάται από τις ώρες εργασίας μας?
  3. Υπάρχει συγκεκριμένος μισθός που καλύπτει την θέση που αναζητάτε;

Οπλίσου με αυτοπεποίθηση, ηρεμία και βάλε σε σωστή σειρά τις σκέψεις σου, δώσε χρόνο στον εαυτό σου και πάρε μια ανάσα πριν απαντήσεις! Μην ξεχνάς πως ότι κι αν συμβαίνει είναι για καλό ακόμα και τα εμπόδια που βρίσκονται στο δρόμο μας για να μας υπενθυμίσουν  πως δεν πρέπει να σταματάμε να προσπαθούμε και να ονειρευόμαστε!


Σχετικά με την συντάκτρια


Αναζήτηση Εργασίας - Αναζήτηση Προσωπικού
Αναζήτηση Εργασίας – Αναζήτηση Προσωπικού

Έχουμε δεσμευτεί να επιλέγουμε το καλύτερο εργατικό δυναμικό.

  • Βοηθάμε τις επιχειρήσεις να παραμείνουν ανταγωνιστικές , συνδυάζοντας το κατάλληλο στέλεχος.
  • Βοηθάμε τους επαγγελματίες να αναπτύξουν λαμπρές σταδιοδρομίες.
  • Η φιλοσοφία μας : Σεβασμός στις ανθρώπινες αξίες.
  • Τα χαρακτηριστικά μας: Ηθική , Διακριτικότητα, Κατανόηση.