Πώς εξασφαλίζω καλύτερη επίδοση στην εργασία

Γράφει η Δημοσιογράφος Μαρία Σκαμπαρδώνη.

Πώς εξασφαλίζω καλύτερη επίδοση στην εργασία

Ο άνθρωπος είναι ένα ον που από τη φύση του έχει την ανάγκη και την επιθυμία να εξελίσσεται και να βελτιώνεται. Είτε προσωπικά, είτε επαγγελματικά, είτε οικονομικά, είτε κοινωνικά. Είναι στη φύση μας να θέλουμε να βελτιωνόμαστε, να μαθαίνουμε και να αποκτάμε νέες γνώσεις και εμπειρίες.

Ειδικά ο εργασιακός μας χώρος απαιτεί από εμάς να δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας, να είμαστε εξοπλισμένοι με όλα τα απαραίτητα σωματικά και πνευματικά εφόδια που θα επιτρέπουν να έχουμε ολοένα και υψηλότερες επιδόσεις.

Πώς μπορούμε να αποκτήσουμε καλύτερες επιδόσεις στην εργασία μας; Ας δούμε μερικά βήματα και συμπεριφορές που μπορούμε να υιοθετήσουμε.

  • Υιοθετούμε συμπεριφορές που βοηθάνε τη σωματική και πνευματική μας υγεία και συνεπώς, θα βοηθήσουν και στη καλύτερη επίδοση στον τομέα της εργασίας μας. Τρεφόμαστε σωστά, κοιμόμαστε επαρκώς, φροντίζουμε τη σωματική και πνευματική μας κατάσταση ώστε να είναι όσο πιο ισορροπημένη κατάσταση γίνεται.
  • Κάνουμε ένα μικρό διάλειμμα από την εργασία μας, έστω για λίγο. Αναδιοργανωνόμαστε και επιτρέπουμε στον εαυτό μας να χαλαρώσει, επειδή η υπερβολική επιβάρυνση του οργανισμού επιφέρει πάντοτε αντίθετα αποτελέσματα.
  • Δε συγκρίνουμε τον εαυτό μας με άλλους; με συγκρίνουμε μόνο με αυτό που ήμασταν εμείς οι ίδιοι χθες και μόνο με το καλύτερο που προσδοκούμε να γίνουμε αύριο.
  • Παρακολουθούμε τη ζωή και την εμπειρία ανθρώπων που θεωρούνται κορυφαίοι στον τομέα τους και παρακολουθούμε τα βήματά τους, ώστε να αποκτάμε και εμείς ιδέες για το πώς μπορούμε να κινηθούμε.
  • Παραδεχόμαστε τα λάθη μας και μαθαίνουμε από αυτά, χωρίς όμως να τιμωρούμε τον εαυτό μας.
  • Προσπαθούμε να ελέγξουμε το άγχος μας το οποίο σε μέτριο βαθμό μπορεί να είναι δημιουργικό, αλλά σε μεγάλο και υπερβολικό βαθμό, μπορεί να μας προκαλέσει εσωτερική αναστάτωση και να χειροτερεύσει και την επίδοση και την υγεία μας.
  • Η καλή επίδοση είναι αποτέλεσμα προσπάθειας, αλλά και αυτοπεποίθησης. Να πιστεύουμε στον εαυτό μας στο σημείο που αυτό θα μας βοηθήσει να χτίσουμε μία υποδομή και ένα στέρεο υπόβαθρο προσωπικότητας που μπορεί να πετύχει.
  • Προσπαθώ –όσο αυτό είναι εφικτό- να έχω καλές σχέσεις με τους συνεργάτες μου. Ναι, ο κάθε άνθρωπος έχει το δικό του χαρακτήρα, ναι, δεν μπορούμε να ταιριάζουμε με όλους. Αλλά μπορούμε να εξασφαλίσουμε ένα καλό κλίμα χωρίς εντάσεις, το οποίο σίγουρα θα συμβάλλει και στην καλύτερη επίδοση στην εργασία μας.

Η κάθε μέρα που ξημερώνει είναι μία ευκαιρία να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι, καλύτεροι συνεργάτες, καλύτεροι εργαζόμενοι. Ας την εκμεταλλευτούμε!


Αναζήτηση Εργασίας - Αναζήτηση Προσωπικού
Αναζήτηση Εργασίας – Αναζήτηση Προσωπικού

Έχουμε δεσμευτεί να επιλέγουμε το καλύτερο εργατικό δυναμικό.

  • Βοηθάμε τις επιχειρήσεις να παραμείνουν ανταγωνιστικές , συνδυάζοντας το κατάλληλο στέλεχος.
  • Βοηθάμε τους επαγγελματίες να αναπτύξουν λαμπρές σταδιοδρομίες.
  • Η φιλοσοφία μας : Σεβασμός στις ανθρώπινες αξίες.
  • Τα χαρακτηριστικά μας: Ηθική , Διακριτικότητα, Κατανόηση.

Powered by web4cosmos.com